Stress op de werkvloer, wie kent het niet? Zo zorg je met elkaar dat je stress de baas blijft!

Workshop Stresspreventie op werk: zo voorkom je een burn-out 

Oververmoeidheid, stress en burn-out, daar is steeds meer aandacht voor. Zeker ook in de context van werk. Maar wat is stress eigenlijk? Wanneer slaat oververmoeidheid over in chronische vermoeidheid en wanneer spreek je van een burn-out?

Wat weet je over stresspreventie en wat kun je tijdens je werkdag doen om je energiebalans gezond te houden?

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de begrippen stress en stresspreventie. Hoe werkt stress eigenlijk en waarom is het belangrijk voor zowel jou als je werkgever om het ontstaan van chronische stress voor te blijven?

Het is een informatieve, actieve en vrolijke workshop die op laagdrempelige manier uitnodigt en aanspoort om actiever en bewuster met je eigen energiebalans en stresssysteem aan de slag te gaan.

De workshop is opgedeeld in 3 delen:

  1. Stress en burn-out: waar hebben we het eigenlijk over? Informatief deel over hoe stress ontstaat, het verloop van lichte stress tot een burn-out en het verloop van een herstelproces.
  2. Signalen van stress: hoe herken je stress? Actief deel waarin we op zoek gaan naar signalen van stress; hoe herken je ze bij jezelf en bij je collega’s. En wanneer is het tijd om in te grijpen?
  3. Stresspreventie: hoe voorkom je een burn-out? Actief deel waarin we onderzoeken wat je kunt doen om teveel stress te voorkomen: wat kun jijzelf doen, wat kunnen jij en je collega’s hierin voor elkaar betekenen en wat zou je werkgever kunnen doen om hierin te ondersteunen?

Resultaat

Een informatieve workshop die aanzet tot actieve stresspreventie op de werkvloer.

Aan het einde van de workshop begrijp je hoe het stresssysteem werkt en hebben jij een je collega’s voldoende kennis in huis om chronische stress te signaleren bij jezelf en elkaar én weet je wat preventief kunt doen om een burn-out te voorkomen.

Voor wie?

Deze workshop is bedoelt voor groepjes collega’s (5 – 10 personen) die met elkaar willen werken aan stressverlaging en stresspreventie op werk. Voor meer informatie: neem contact met me op!

 

%d bloggers liken dit: