Doe een 1-op-1 opstelling!

Vraag je je weleens af:

  • waarom loop ik steeds tegen hetzelfde aan?
  • waarom reageer ik altijd zoals ik reageer op mijn familie of mijn collega’s? (terwijl ik dat graag anders zou willen)
  • waarom kost het me zo’n moeite bepaalde gewoontes te doorbreken of los te laten?
  • waarom zit ik mezelf soms in de weg?
  • waarom lukt het maar niet om eens flink door te zetten en verder te komen?

Iedereen loopt wel eens vast. Omdat je altijd maar weer in diezelfde valkuilen stapt, of omdat je bijvoorbeeld maar niet af kunt komen van bepaalde gevoelens of negatief gedrag. Omdat je het gevoel hebt dat iedereen over je heen loopt en je niet ziet staan. Of omdat je bijvoorbeeld maar niet los kunt komen van bepaalde gevoelens van onzekerheid of angst. Als je vastloopt, voel je je meestal niet erg senang. Je zelfvertrouwen neemt af en het gevoel van onzekerheid wint terrein. Een negatief zelfbeeld staat ontwikkeling en groei in de weg. De boel stagneert.

Dat is zonde, want dat betekent dat jij je talenten en kwaliteiten niet maximaal benut.

Het doen van één enkele opstelling kan je heel veel geven. Bijvoorbeeld:

  • Je begrijpt opeens waarom je vaak tegen hetzelfde aanloopt
  • Je krijgt inzicht in de herkomst van bepaalde patronen in je gedrag
  • Je doorbreekt gewoontes en gedrag waar jij last van hebt
  • Je neemt afscheid van negatieve gevoelens en emoties
  • Je leert omgaan met die lastige broer of die vervelende collega (en hem/haar misschien zelfs begrijpen!)

Het doen van een opstelling geeft je inzicht en zet de boel weer in beweging. Het geeft je de ruimte om verder te gaan. Daarnaast – hoor ik vaak terug en zo ervaar ik dat zelf ook – werkt een opstelling helend en geeft het rust. In één of twee sessies kun je heel veel bereiken.

Werken aan jezelf is ontzettend leuk. Maar het vraagt ook om moed. Ik help je graag over die streep:

Voor een opstellingen-sessie betaal je €155,00 incl. btw. (ca. 90 minuten)

Meld je aan voor een 1-op-1 opstelling

Werken met opstellingen

Het werken met (familie)opstellingen wordt ook systemisch werk genoemd. Iedereen maakt deel uit van een systeem. Dat kan een organisatiesysteem zijn, waar jij met jouw collega’s een systeem vormt met eigen geschreven of ongeschreven regels. Met een bepaalde ordening van de verschillende personen en met door dit systeem geaccepteerd gedrag. Daarnaast maakt iedereen deel uit van een familiesysteem, ook wel het systeem van herkomst genoemd.

In het werken met opstellingen bekijken we je vraag vanuit jouw specifieke systeem.

Wat is jouw plek in het systeem? Wat betekent deze plek voor je? Welk gedrag ken je goed vanuit je familiesysteem? Van veel wat je hebt meegekregen uit je systeem van herkomst ben je niet bewust. Maar het bepaalt wel in grote mate je gedrag.

In een 1-op-1 opstelling bekijk je een vraag of een terugkerend patroon door dit systemisch uit te werken. Dit doe je door het systeem te tekenen of ruimtelijk weer te geven. Je kunt met grondankers werken; papieren waar je op gaat staan of waar je de namen van mensen uit het systeem op schrijft. Maar ik werk ook veel met poppetjes.

Tijdens een opstelling bekijken we de processen die zich afspelen, we observeren de patronen en het gedrag en onderzoeken welke gevoelens en emoties spelen bij alle deelnemers uit het systeem. De informatie die uit de opstelling naar voren komt, laat zien wat er speelt en zal je helpen je vraag te beantwoorden waardoor er weer ruimte komt voor groei en ontwikkeling.

%d bloggers liken dit: