Na mijn afstuderen (2000) in Talen en culturen van het Nabije Oosten aan de Universiteit van Leiden, heb ik een aantal jaren vol enthousiasme ontwikkelingswerk gedaan. Ik werkte in verschillende (post)conflictgebieden met bevlogen partners en ngo’s. Ik reisde regelmatig en voelde me helemaal in mijn element als ik in mijn leren jack in een minibusje over de Balkan, Georgië of de West-Bank reed. Ik was ongebonden, voelde me vrij te gaan en staan waar ik wilde.

Het leven ging door, ik trouwde een hele leuke man, werd moeder, de dingen veranderden. Op een goede dag, merkte ik dat ik me eigenlijk niet meer op mijn plek voelde in de baan die ik had. Datgene waar ik écht goed in was, daar werd ik niet voor betaald. Steeds vaker hield ik me bezig met het analyseren en begeleiden van carrièrevraagstukken en talentenontwikkeling. De balans werk & privé begon meer en meer mijn interesse te krijgen, uiteraard ook gevoed door mijn eigen geworstel op dit vlak. Ik waagde de sprong, zei mijn baan op en begon als zelfstandig coach.

Daarnaast zag ik steeds vaker klanten ontzettend hun best doen om op heel veel vlakken te presteren, maar tegelijkertijd beetje bij beetje helemaal leeg te lopen en last krijgen van chronische stress. Zonde, want wie niet goed in z’n vel zit, functioneert niet optimaal.

In 2007 heb ik het certificaat ‘persoonlijke coaching’ gehaald in de Master Post HBO Coaching en Consultancy en ben ik mijn eigen praktijk ben begonnen gespecialiseerd in levens- en loopbaanvraagstukken. Ik ben Noloc erkend loopbaan professional.

In 2013 heb ik mijn certificaat behaald in ‘Systemisch werken in de praktijk’, ook wel bekend als familie- en organisatieopstellingen, bij Plata Foundation. Ik zie opstellingen als een zeer waardevolle aanvulling op mijn aanbod en begeleiding.

Sinds 2017 ben ik partner van het CSR-Centrum voor stress en veerkracht en begeleid ik als erkend CSR-coach mensen met chronische stressklachten of een burn-out.

Mijn begeleiding kenmerkt zich door:

  • Focus op talenten & kwaliteiten (in plaats van op zogenaamde ‘leerpunten’)
  • Pragmatische aanpak
  • Versterken en verstevigen van jou als persoon
  • Niet achteruit maar vooruit kijken
  • Oog voor wat jouw specifieke behoeftes zijn
  • Oog voor wat jouw specifieke kracht is
  • Focus op groei en ontwikkeling en inzet van jouw specifieke kracht en talenten
  • Veel aandacht voor de energie-balans
  • Grote betrokkenheid en zorgvuldigheid
  • werken aan je persoonlijke groei in een veilige omgeving

In de uitoefening van mijn beroep volg ik de gedragscode van Noloc.

%d bloggers liken dit: