Ik werkte er al een hele tijd. Een klein kantoor in Den Haag. Op een dag vond er een wisseling van de wacht plaats. De oude directeur vertrok, een nieuwe deed zijn intrede. Hij schoof aan bij de maandagochtendvergadering, vertelde iets over zichzelf en ging naar zijn werkkamer. ‘Ik maak met jullie allemaal een afspraak’ riep hij nog, ‘om jullie beter te leren kennen en te horen wat jullie precies doen’. Dat klonk me goed in de oren. Een verstandige nieuwe directeur, dacht ik. En ging aan de slag.
De hele dag was het onrustig boven in de kamer van de nieuwe directeur. Steeds hoorde ik gestommel, zware stemmen, lange zinnen, nadrukkelijke aanbevelingen. Collega Piet ging langs, collega Jan klopte aan. De nieuwe directeur ontving ze hartelijk. Hij kon wel wat goede adviezen gebruiken.
Een maand later hadden we maandagochtendvergadering. De nieuwe directeur zat er weer bij. Piet en Jan ook. Ze keken heel tevreden. De nieuwe directeur voer blind op hun adviezen. Ik wachtte nog steeds op mijn kennismakingsgesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: