Afgelopen zaterdag (15/05/2011) stond er een leuk artikel van Marcel Teunissen in de NRC over hybride ondernemers. Blijkt dat er steeds meer mensen kiezen voor de combinatie werken in loondienst & deeltijd ondernemerschap. Mocht je nou ook wel eens dromen over een eigen bedrijfje, maar vind je de stap wat groot, dan is dit beslist een goede optie. Alle voordelen van werken in loondienst blijven in tact: collega’s, ergens bijhoren, vaste inkomsten…. Tegelijkertijd kun je je bezig houden met misschien wel wat je écht leuk vindt, waar je goed in bent of waar je super veel energie van krijgt. Het is het overwegen waard.

Martine de Vente heeft dit leuke boekje geschreven om creatieve moeders (vrouwen wat mij betreft) op gang te helpen hun eigen onderneming op poten te krijgen. Heel handig als je je aan het oriënteren bent. Er staan allemaal praktische tips in, als hoe zet je jezelf in de markt, hoe verzin je de juiste bedrijfsnaam en hoe kom je hoog op google. Een aantal vrouwen die voor zichzelf begonnen zijn vertellen hun verhaal. Bijvoorbeeld Gacella Gorter die bruids- en verjaardagstaarten bakt, thuis in haar Ikea-oven in Alphen aan den Rijn. “Cupcakes zijn nu helemaal hot”. Ze bakte er eens 800 voor een bedrijfsfeest. Dat bakken ging nog wel, maar hoeveel vraag je per cakeje? En Adri van der Tang die een webwinkel heeft vertelt hoe belangrijk publiciteit is. “Maak het redacties van tijdschriften zo makkelijk mogelijk. Stuur een persbericht met beeldmateriaal in hoge resolutie”. Achterin staan een aantal nuttige (web)adressen.
Leuk klein boekje om je door te laten inspireren. Misschien gaat het wel kriebelen?!

* helaas is er geen link naar het artikel uit de NRC. Wel vond ik deze link naar het interview met twee hybride ondernemers die in het stuk hun ervaringen uit de doeken doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: