Zondagmiddag in een klein theatertje. De zaal vult zich snel. Er hangt een prettig soort verwachting in de lucht. Op de rij voor ons neemt een familie plaats. Moeders ogen speuren onrustig de zaal door, haar gezicht in een bevroren glimlach. Haar kleine meisjes kunnen net over de stoelen heenkijken. Ze zien er prachtig uit. De feestjurken zijn uit de kast gehaald! Ook moeder tip-top, en kijk, daar is  vader. Hij volgt zijn meisjes en gaat zitten. Moeder gebaart hem door te schuiven. Vader staat op, schuift twee stoelen door. De meisjes zitten tussen vader en moeder. Zaten. Ze springen weer op, bekijken hun stoel, wat grappig, de zitting beweegt! Op neer op neer op neer.
Moeder zwaait vrolijk naar een vriendin, ook met kinderen. En met een vader. De tweede familie vult de rij. Idem. Kindertjes – ook twee stuks – tussen vader en moeder. De moeders zitten naast elkaar en zijn een en al gelukkigheid.
De voorstelling begint. De kinderen zaten nog steeds. Ze liggen nu onder hun stoel, op hun knieën of naast de rij, ze moeten plassen. Vader wordt mee op pad gestuurd. De moeders lachen enthousiast. Wat een leuke voorstelling! De kinderen zijn weer compleet en maken ruzie over de stoelen, wie zit waar? Ze krijgen een papier en potloden. ‘Wat mooi!’ gillen de moeders bemoedigend door de voorstelling heen. De witte jurken worden voorzien van een motief. Lekker kleurig. Dan maar een koekje. De ene moeder duikt razendsnel een pakje sultana’s op uit haar Louis Vuitton tas. Er past zo lekker veel in. De kinderen liggen nu met hun benen omhoog naar het plafond te kijken en te kruimelen. Wauw, wat een boel lampen.
De vaders zitten eenzaam in hun stoel, proberen de voorstelling te volgend. De kindervoorstelling, voor kinderen vanaf 6 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: