Mijn werk als coach draait eigenlijk maar om één ding: de zoektocht naar je drive. Of, in goed Nederlands, naar je motortje. Waar slaat jouw motor van ‘aan’. Wat geeft je energie? Wanneer ga jij vlammen?
Je zou denken dat het een fluitje van een cent is dit even uit te zoeken, maar gek genoeg blijkt dit helemaal niet zo eenvoudig. Om te beginnen, hoe vaak ga je er eens rustig voor zitten en stel je jezelf serieus de vraag ‘waar loop ik nou echt warm voor?’
Misschien een keer op vakantie, als je een lome avond mijmerend op het terras doorbrengt met een goed glas wijn. Of zo rond oud & nieuw, wanneer de vraag ‘wat heb ik eigenlijk gedaan dit jaar?’ zich onwillekeurig opdringt. Het zou zomaar kunnen dat je dan even bij de motor-vraag belandt. Verder heb ik gemerkt dat het jezelf stellen van deze vraag vaak negatieve gevoelens met zich mee brengt. Gevoelens van falen, te kort schieten of teleurstelling. Gek eigenlijk. Jammer ook. Het is zo weinig opbouwend en wat heb je er eigenlijk aan? Niets. Echt, helemaal niets! Om nou iets negatiefs om te zetten in iets positiefs kun je je misschien beter het volgende doen. Ga bij jezelf na:
– Waar wordt ik nou ongelooflijk kwaad over?
– Waar kan ik me gigantisch over opwinden?
– Wat maakt me boos?
Stel deze vragen maar eens en kijk wat er gebeurt. Dikke kans dat er een vuurtje in je gaat branden! Dat je midden in je motor terecht komt. In woede en boosheid zit een heleboel energie. Je kunt deze perfect inzetten. En misschien kun je die vrijgekomen energie zelfs wel heel goed gebruiken en omzetten in iets positiefs!

Voor geslaagde voorbeelden kun je me mailen! info@loesvanrosse.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: