Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden. Inspirerende, bevlogen vrouwen. Wijs, enthousiast en kundig. En allemaal – zo mooi vind ik dat – vol toewijding en heel authentiek bezig zichzelf in/en hun product neer te zetten. Wat een aanbod!  Daar moet ik wat mee dacht ik bij mezelf. Daarom stel ik af & toe een Leuke Leidse Vrouw aan je voor in mijn blog. Een vrouw die mij inspireert! Vandaag een Leuke Leidse horecavrouw: Ellen Blok!

Wie benje?

Ellen Blok, geboren in Amsterdam maar wonende in Leiden sinds 1961. Dus verLeidst.

Wat is jouw zaak?

Mijn zaak zijn mensen, die iets lekkers te eten of drinken willen, maar ook een praatje of alleen gezien willen worden. Dit breng ik praktijk in mijn horeca zaak, haar gangetje.

Altijd al in de horeca gezeten?

Vanaf mijn 12e. Eerst bij Van der Valk in Alphen, als bijbaantje ook nog tijdens mijn studie voor kleuterleidster. Daarna full time in Leiden bij La Bota , Malle Jan en Gapende Eter. Op mijn 23e ben ik de B verpleging (Endegeest) gaan doen en heb daar 8 jaar gewerkt, maar ….. de horeca trok weer. Het Art Tea house zocht een bedrijfleidster. Daar merkte ik dat ik slecht onder een baas kan werken, zeker als die bepaald wat of ik doen moet. De markt (ambulante handel) was toen het enige waar ik met weinig geld voor mezelf kon beginnen, dus eerst in de cadeauartikelen, gordijnen en later kinderkleding. In mijn vrije tijd had ik een praktijk in voetreflexologie en hypnose. In 1993 hoorde ik dat Timmermans en Timmermans te koop was en …… jawel mijn eerste horecazaak was een feit. Samen met Trudi Zoet mijn partner in alles. Hard maar ontzettend leuk werken. In 2001 waren we zo moe, dat we de zaak verkocht hebben. We bleven nog wel de Regentenkamer van het Meermanshof beheren, vooral omdat het zo’n mooie locatie was. In 2006 is Trudi overleden en had ik totaal geen zin meer in de horeca. Ik heb alles verkocht en ben op school gaan werken als invalkracht. De Lucas van Leijden en de korte vlietschool. Erg leuk, maar toch niet zo leuk als de horeca ….. dus weer op zoek. Nu sinds 2010 mijn stekkie weer gevonden op het Gangetje met een lunchzaak.

Hoe blijf je betrokken en geïnspireerd?

Door mijn gasten, die hebben altijd wel een op- of aanmerking. En ze dagen mij ook uit qua menselijkheid en communicatie. Daarbij heb ik soms stagiaires waar ik van alles aan moet uitleggen, maar ook probeer te laten zien waarom ik bepaalde zaken doe zoals ik ze doe. Daar komt ook een stukje levensbegeleiding bij aan te pas.

Hoe vind je een balans tussen werk en privé?

Dat loopt bij mij vaak door elkaar, omdat ik meer op de zaak ben dan thuis. Dus als mijn vrienden mij willen zien of spreken, komen ze vaak op de zaak. En als mijn zaak dicht is, ben ik toch nog vaak bezig met boekhouding  of boodschappen. Maar als alles gedaan is ben ik ook echt vrij en loop ik er niet over te piekeren. Daarbij zorg ik wel dat ik op vakantie ga, zodat ik niet meer zo’n roofbouw op mijn lijf en geest pleeg.

Wat heb je geleerd van het ondernemerschap?

Dat is een lastige, omdat ik denk dat als je je leven leeft, je alsmaar leert. Specifiek voor ondernemerschap is meer dat je oeverloos door moet zetten en heel erg op jezelf bent aangewezen, omdat jij de verantwoording draagt.  Maar dat geeft ook een geestelijke vrijheid.

haar gangetje

Het kenmerken van mijn manier van werken is eigenlijk de simpelheid. Bijna alles is mogelijk en mensen worden gezien en gehoord. Daarbij werk ik met verse producten en goede biologische fairtrade koffie. De inrichting is uit grootmoeders tijd, gewoon omdat ik me daar prettig in voel. Ik denk dat je het bij mij leuk vind of niet, dat er bijna geen tussenweg is. De meeste gasten komen via de mond op mond reclame.

Je kunt mij bereiken op of in…

haar gangetje van di t/m za 10u tot 18u, Gangetje 6 te Leiden, http://www.haargangetje.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: