Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden. Inspirerende, bevlogen vrouwen. Wijs, enthousiast en kundig. En allemaal – zo mooi vind ik dat – vol toewijding en heel authentiek bezig zichzelf in/en hun product neer te zetten. Wat een aanbod! Daar moet ik wat mee dacht ik bij mezelf. Daarom stel ik af & toe een Leuke Leidse Vrouw aan je voor in mijn blog. Een vrouw die mij inspireert! Vandaag een Leuke Leidse met een bijzondere bloemenzaak in de Leidse binnenstad: Petri Rijsdijk!

Wie ben je?
Mijn naam is Petri Rijsdijk, geboren in Eindhoven op 20 juni 1965. Ik ben 15 jaar geleden naar het Westen gekomen voor een baan.

Wat is jouw zaak?
Mijn zaak is Fiori Bloemen, een bloemenzaak die zich richt op de toegepaste kunst binnen de bloemen. Kunstzinnig en bijzonder.

Wat betekenen bloemen voor je?
Alles…… Passie……genieten……emotie……

Wanneer besloot je voor jezelf te gaan beginnen?
Niet! De mogelijkheid werd me aangeboden toen de vorige eigenaar van Fiori Bloemen besloot om zijn winkel te verkopen. Ik werkte er toen al drie jaar daar en vond het een heerlijke plek en zo besloot ik om voor mezelf te beginnen.

Hoe bevalt dat tot nog toe?
SUPER! Ik ben 5 jaar geleden verhuisd naar een nieuwe locatie, van de Lange brug naar de Lange Mare 51 en het is een heerlijke plek waar ik helemaal mezelf kan zijn!

Hoe blijf je betrokken en geïnspireerd?
Alle klanten inspireren mij en natuurlijk vakliteratuur, beurzen en de natuur.

Kun je met iemand sparren als je daar behoefte aan hebt?
Dat kan met mijn partner en ik heb veel vriendinnen die ondernemer zijn waar ik mee kan sparren en daarnaast mijn zus, zij is ook een ondernemer. Zij is coach en geeft binnen haar bedrijf loopbaancoaching.

Hoe vind je een balans tussen je werk & je privéleven?
Dat blijft erg lastig. Juist omdat ik mijn werk zo intens beleef en het zoveel tijd vraagt, blijft er weinig tijd voor privé over. Ook omdat ik de zondag vaak naar beurzen, antiek markten ga om in te kopen of om inspiratie op te doen. Maar gelukkig heb ik een vriend die het allemaal begrijpt en die weet hoe belangrijk dit werk voor mij is! Werk is voor mij ook wel een beetje privé

Wat heb je geleerd van het ondernemerschap?
Dat je met eerlijkheid, passie en enthousiasme voor hetgeen je doet, veel plezier kan brengen!! Iedereen zou werk moeten doen waar je blij van wordt. Het geeft zoveel meer waarde in je leven!

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt?
Passie, kracht, energie, enthousiasme, en het kan niet gek genoeg!

Wat betekenen je klanten voor je?
Woorden die in me opkomen: mooi…. uitdaging……nieuwsgierig…… interessant…..heerlijk……Leuk…..

Waar kunnen we je bereiken?
Fiori Bloemen Lange Mare 51, 5121 GR Leiden, bloemen@fiori.nl http://www.fiori.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: