Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden en omgeving. Inspirerend, bevlogen, wijs en kundig. En allemaal – zo mooi vind ik dat – vol toewijding en heel authentiek bezig zichzelf neer te zetten in een product of dienst. Wat een aanbod! Daar moet ik wat mee dacht ik bij mezelf. Daarom stel ik af & toe een Leuke Leidse Vrouw aan je voor op mijn blog. Een vrouw die mij inspireert! Vandaag een Leuke Leidse uit Oegstgeest, die haar werk als zelfstandig tekstschrijfster combineert met het hoofdredacteurschap van haar website: Marèse Peters!

Wie ben je?
Ik ben Marèse Peters, 39 jaar. Ik ben geboren Limburgse maar heb mijn hart verloren in (en aan) Groningen. Na een tijdje in Zwitserland woon ik nu alweer 5 jaar met veel plezier in Oegstgeest, samen met mijn man Sense Jan en onze zoons Maarten (8) en Edzard (5).

Wat is jouw zaak?
Mijn zaak is een tekstbureau: ik ben tekstschrijver. Al 10 jaar schrijf ik informatieve teksten voor gemeenten, provincies en ministeries. Ook help ik graag zelfstandigen om een website te maken voor hun eigen bedrijf. Ik denk dan na over hoe die website eruit moet zien: wat voor informatie moet er wel op, en wat niet? Voor het ontwerpen en bouwen van zo’n site werk ik meestal samen met een webdesigner. Daarnaast ben ik hoofdredacteur van een website over ouderschap: http://www.anababa.nl/. Die site heb ik samen met een internetuitgever opgezet. Met die site willen we eerlijk zijn over ouderschap: het is leuk om kinderen te hebben, maar het kan soms ook tegenvallen. En dat mag je best toegeven.

Wanneer besloot je voor jezelf te gaan beginnen?
Dat is al meer dan 10 jaar geleden. Destijds was ik als communicatiemedewerker gedetacheerd bij de gemeente Leeuwarden. Elke dag nam ik dezelfde trein vanuit Groningen, en ik weet nog dat ik dacht: dit ga ik niet de rest van mijn leven doen. Ik wil niet dat mijn leven zo voorspelbaar is. Toen ben ik een bedrijfsplan gaan schrijven. En op het moment dat mijn contract afliep, hoefde ik niet lang na te denken: ik ga mijn eigen tekstbureau beginnen!

Hoe bevalt dat tot nog toe?
Uitstekend! Ik geniet enorm van de vrijheid en de afwisseling die het zelfstandigenbestaan met zich meebrengt. Het feit dat ik mijn werkweek totaal naar eigen inzicht kan indelen, past ontzettend goed bij mij. Alles wat ik de afgelopen 10 jaar heb bereikt, heb ik aan mezelf te danken. Het geeft me een enorme kick om me dat te realiseren.

Hoe blijf je betrokken en geïnspireerd?
Ik heb heel veel aan Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers. Daar vind ik collega’s met wie ik alle kanten van het vak kan bespreken. En ik doe regelmatig cursussen en workshops die mijn vakkennis en schrijfvaardigheid op peil houden. Dat is een cadeautje aan mezelf, daar krijg ik elke keer weer enorm veel energie van.

Kun je met iemand sparren als je daar behoefte aan hebt?
Voor vakinhoudelijke dingen heb ik de mailinglijst van Tekstnet. Daarop kun je via e-mail een vraag stellen en meestal heb je binnen een uur wel 5 tot 10 reacties van vakgenoten. Dat is erg prettig. Voor de wat grotere dingen praat ik af en toe met vrienden of vriendinnen die ook zzp’er zijn. Alleen komt dat er niet zo vaak van als ik zou willen.

Hoe vind je een balans tussen je werk & je privéleven?
Ha, da’s een goeie. Daar heb ik best moeite mee gehad. Het liefst zou ik voltijds werken, terwijl ik ook graag goed voor mijn gezin zorg. Daar zit dus een spanningsveld ;-). Ik weet nu dat ik die twee in balans kan houden door in de eerste plaats goed voor mezelf te zorgen. Op tijd stoppen met werken, regelmatig buiten zijn, sporten, genoeg slapen, bewust keuzes maken. En niet alles voor de volle 100 procent goed willen doen.

Wat heb je geleerd van het ondernemerschap?
Dat ik in staat ben om heel veel op poten te zetten. En dat ik regelmatig nieuwe prikkels nodig heb om gedreven en enthousiast te blijven. Als zelfstandige kan ik die gelukkig voor mezelf creëren.

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt?
Ik houd me altijd aan afspraken. In de afgelopen 10 jaar heb ik nog nooit een deadline gemist! Bovendien werk ik graag op een persoonlijke manier met iemand samen. Als je een goed persoonlijk contact hebt, dan komt dat de zakelijke kant ook ten goede. Als ondernemer kan en wil ik dat niet scheiden.

Waar kunnen we je bereiken?
Op mijn website http://www.streeptekst.nl/lees je meer over mij en kun je ook wat van mijn teksten lezen. Daarnaast ben ik te volgen op Twitter via @maresep. Wil je me meteen spreken? Bel dan met 06 – 41 46 13 96.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: