lightbulb

Een paar keer in mijn leven heb ik het roer behoorlijk omgegooid. Onlangs eigenlijk nog. Het waren momenten waarop ik opeens heel helder wist, NU ga ik het anders doen! In mijn geval hadden de beslissingen met studiekeuzes en werk te maken. Maar ik kan me ook zomaar voorstellen dat het om relationele zaken gaat of bijvoorbeeld het huis waar je in woont. Dat je opeens het inzicht krijgt: dit hoeft natuurlijk helemaal niet op deze manier; ik kom veel beter tot mijn recht als ik het zus-of-zo aan ga pakken! Een verhelderend light-bulb-moment (Oprah!) dat je doet beseffen dat JIJ echt de enige bent die bepaalt hoe je je leven inricht.

Dit soort beslissingen neem je meestal niet van het ene op het ander moment. Ik in ieder geval niet. Bij mij gaan er meestal wel wat slapeloze nachten aan vooraf en een flink aantal maanden van onbewust of bewust tobben. Een periode waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Wat heerlijk kan het dan zijn als je plotsklaps ZIET wat je gaat veranderen en hoe je dat gaat doen! Een enorme opluchting. Letterlijk. Alsof je weer adem kunt halen.

Groot is mijn verbazing dan ook over de reacties in mijn omgeving. Ook afgelopen periode, toen ik besloot me nog meer te gaan richten op datgene waar ik echt gelukkig van wordt, – mijn eigen mooie bedrijf – was de meest gehoorde reactie: jeetje, wat dapper van je! Dapper? Het is vast als een compliment bedoeld, maar het maakte me een beetje verdrietig. Is het niet merkwaardig dat het dapper wordt gevonden als je echt voor jezelf en het verder ontwikkelen van je kwaliteiten en talenten kiest? Zouden we dit eigenlijk niet een heel vanzelfsprekend uitgangspunt moeten vinden!?

 

foto: www.ecofriend.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: