Vraag je niet af wat de wereld nodig heeft, maar waar jouw passie ligt, want wat de wereld nodig heeft, is mensen met passie – Howard Truman

  • Ben jij ook als de dood om fouten te maken?
  • Besteed je grote delen van je tijd aan het invullen van andermans gedachten en gevoelens?
  • Maak je vaak druk over wat jij denkt dat anderen over jouw denken?

Lees dan vooral De moed van de imperfectie – laat gaan wie je denkt te moeten zijn, van Brené Brown. Maar ook als je zelfvertrouwen wel een opkikker kan gebruiken is het interessante stof. Of als je net even dat zetje nodig hebt om vanaf nu écht alleen nog maar je hart te gaan volgen en jezelf te gaan zijn. Het is een boek dat ik graag adviseer aan klanten en dus ook aan jou!

Brene Brown

Wat mij bevalt aan dit boek? Het feit dat het laagdrempelig is en nergens pretentieus. Je pakt het heel gemakkelijk op, hoeft niet alles in één keer te verwerken want het is mooi opgeknipt in overzichtelijke hoofdstukken. De boodschap is realistisch en haalbaar voor iedereen. Brené Brown overtuigt op een vrolijke, zachte manier en is bijzonder openhartig (practice what you preach). En tot slot: het is met z’n 161 bladzijde heel behapbaar. Ik vind dat zelfontwikkelingsboeken vooral niet intimiderend moet zijn!

In De moed van de imperfectie neemt Brené Brown je op sleeptouw langs 10 wegwijzers. Deze gaan over thema’s waar werkelijk iedereen mee te maken krijgt in zijn of haar leven, zoals: authenticiteit, schaamte, (zelf)compassie en creativiteit. De tien stappen van Brené wijzen je de weg naar een bezield en authentiek leven. Dat is het einddoel. Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen bestaan, legt ze uit waarom het bijvoorbeeld belangrijk is om juist de dingen waarvoor jij je schaamt of waar je bang voor bent, met anderen te delen. Ze laat je zien waarom het noodzakelijk is zelfcompassie te ontwikkelen en ze leert je de schoonheid van jouw eigen imperfectie te zien. Het zijn volgens haar de sleutels tot een bezield leven. En daarmee sluit ze perfect aan op mijn grote motto: straal, schitter en schijn. Laat jezelf aan de wereld zien!

Kijk je liever eerst een filmpje van Brené Brown, dan kan dat natuurlijk ook. Lang leve Youtube.

citaat: pag. 143, De moed van de imperfectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: