images[7]

Profileren, jezelf in de etalage zetten en aan de wereld laten zien wat je in huis hebt, het is een thema waar het gros van mijn klanten mee worstelt. Zou het toeval zijn dat ik voornamelijk vrouwen coach? Welnee, natuurlijk niet. Vrouwen vinden het ontzettend lastig om zichzelf op de voorgrond te plaatsen, zijn geneigd (nurture of nature?) zich bescheiden op te stellen en de ander voor te laten gaan. Ze zijn doorgaans kleiner van stuk en hebben een hogere en zachtere stem dan mannen. En vrouwen hebben grote angst te boek staan als die haaibaai, kenau of bitch. Is mijn ervaring.

De afgelopen tijd heb ik me behoorlijk intensief op de sociale media gestort. Ik Twitter, blog en Facebook dat het een lieve lust is. Ook heb ik een LinkedIn account. Maar daar zat ik nog een beetje mee te worstelen. Lang geleden heb ik besloten Facebook voor mijn privé contacten te gebruik en LinkedIn echt als professionele netwerk in te zetten, zakelijk dus.

Onlangs constateerde ik tot mijn verassing dat juist Facebook me zakelijk veel oplevert. En daarmee schudde mijn social media aannames op hun grondvesten. Het verwarde me. Want Facebook is toch mijn privé feestje (Feestboek, dacht mijn moeder lang tijd). Nu blijken zakelijk en privé door elkaar te lopen. En eigenlijk is dat helemaal niet erg. Ik realiseerde me dat mijn doelgroep zich bij uitstek op Facebook bevindt. Ontdekking.

Op een workshop LinkedIn bracht ik dit te berde. “Facebook is echt een vrouwending”, werd mij verteld. Vermoeden bevestigd. Is LinkedIn meer een mannenmedium dan, rees dus de vraag? Dat valt te bezien. Vandaag las ik in dit artikel op  – jawel – LinkedIn allerlei interessante wetenswaardigheden over mijn vraag. Kennelijk is Facebook voor vrouwen veel laagdrempeliger en gaat het ze makkelijker af om wat gezellige chit chat en vakantiekiekjes in de sociale media te gooien dan dat ze zich in zakelijke omgeving etaleren en hun kwaliteiten en talenten aan de wereld laten zien. Lijkt me een mooi punt om mee aan de slag te gaan ladies!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: