Esther Derkx

 

Een paar weken geleden bezocht ik het atelier van Esther Derkx in Utrecht. Het inspireert me altijd om mensen in hun eigen werkomgeving te ontmoeten. Of het nou een kantoor is, een atelier of een tijdelijke werkplek; de inrichting, de plaatjes aan de muur en de krabbels op het bureau zorgen ervoor dat je even in iemands sfeer en energie kunt onderdompelen. Dat zegt vaak veel meer dan de woorden die mensen gebruiken om hun werk te omschrijven. Bij Esther sta je midden tussen al haar eigen creatie’s, geweldig! Kasten vol servies, maar ook grote spannende objecten, zoals een getatoeëerde wasbak op de grond en een grote oven in de hoek. Hier wordt gewerkt! De kopjes uit haar nieuwe Delayed serie staan in proefverpakking (want ook over de verpakking wordt door Esther goed en duurzaam nagedacht). Binnenkort vind je ze in verschillende museumwinkels.

Ik ging natuurlijk niet met lege handen naar huis, maar koppelde graag de creativiteit van Esther aan mijn eigen professie: iets met M/V! (beter kun je een keer langskomen op mijn werkplek, dan weet je echt wat ik doe ;-))

 

Esther Derkx1

 

Esther Derkx doet als kunstenares aan re-design en upcyclen: oude gebruiksvoorwerpen een nieuwe bestemming geven. Wie bezig is een huis te kopen en/of verbouwen raad ik zeker aan zo’n wastafel overwegen; prachtig en enig in z’n soort! Voor meer informatie, bezoek haar website!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: