‘ Ga groen kijken!’, roep ik altijd, omdat de natuur een fantastische uitwerking heeft op hoe we ons voelen. Op het moment lijkt er niet veel te zien buiten; de bomen zijn kaal, het is grijs en nat en er staat nauwelijks iets in bloei. Maar schijn bedriegt; onder de grond gebeurt er van alles. De natuur bereid zich voor op de lente.

Laat je ook nu inspireren door de natuur: de winter is bij uitstek het seizoen om eens bij jezelf ‘onder de grond’  te gaan. Hang out with yourself; maak contact met je jezelf zodat je straks, als de wereld weer groen kleurt, OOK echt tot bloei komt!

Een oefening om je op weg te helpen:

Benodigdheden: een eierwekker, pen en papier, een rustige plek waar je lekker kunt zitten.

  • Zet een eierwekker op 10 minuten (liever niet je mobiel want die zorgt vaak voor afleiding in de vorm van geluidjes, oplichtende schermen enz.).
  • Ga op een lekkere stoel zitten, of op de grond in actief-ontspannen houding.
  • Sluit je ogen dan en probeer met behulp van je ademhaling steeds dieper naar binnen te keren; probeer eerst je ademhaling rustig te krijgen door je ademstroom te volgen in je lichaam.
  • Op het moment dat je voelt dat je rustig bent, vraag je jezelf: wat is mijn grootste behoefte op dit moment? Laat deze vraag centraal staan gedurende de oefening. Probeer echt naar binnen te gaan en kom steeds weer terug bij de vraag. Je hoeft niet meteen een antwoord te klaar te hebben. Kijk maar eens wat je bij jezelf tegenkomt: wat roept deze vraag bij je op? Welke woorden schieten je te binnen? Welk gevoel?

Probeer je gevoel, zowel fysiek als emotioneel, in te zetten om bij deze behoefte te komen: WAT geeft je lijf aan als behoefte?

WAAR voel je dat fysiek (in je hoofd, je borst, je buik, je benen?) en wat voor gevoel geeft dit je emotioneel?

  • Als de wekker afgaat, zet je hem uit en neem je een minuut de tijd om ‘wakker’ te worden.
  • Dan zet je de wekker opnieuw, ditmaal op 5 minuten. Pak pen en papier en stel jezelf de volgende vraag: welke stappen kan ik nu, vandaag of deze week zetten om aan mijn behoefte tegemoet te komen? Schrijf het op en….ga het doen!

Tip: probeer zo intuïtief mogelijk te werk te gaan zonder beren op de weg te zien. Wat schiet je te binnen? Laat je pen over het papier rollen en schrijf op wat er in je op komt.

Ik ben vreselijk benieuwd wat er op jouw lijstje komt te staan, stuur me gerust een foto! En neem het lijstje serieus: het zijn de eerste stappen naar (hernieuwd) contact met jezelf naar jezelf; go for it!

Het is een superleuke opdracht die je heel veel op kan leveren. En als je het lastig vindt om dit alleen te doen, doe daar dan niet te ingewikkeld over en schakel hulp in: heus, je hoeft niet alles alleen te doen!

Wat ik voor je in de aanbieding heb?


Een APK – we nemen samen een stand van zaken op: hoe gaat het op dit moment met je? Loopt alles zoals jij het wil? Zijn er dingen die je meer of juist minder aandacht zou moeten geven op dit moment enz. Kijk hier voor meer info

Nieuw: de workshop The next step!Omdat je heus niet de enige bent die het lastig vindt om in beweging te komen, te blijven en stappen te zetten (terwijl je dat wel graag wil!) heb ik de 1-daagse workshop ‘The Next step’  ontwikkeld. Tijdens de workshop help ik je die stap te zetten! Leuk toch? Houd mijn website in de gaten voor inschrijving & data!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: