Lenig denken – Technieken voor creatieve denkkracht, Rineke Rust, Sigrid van Iersel, Marenthe de Bruijne, 2010

Onlangs was ik bij de Nieuwe Energie in Leiden voor een workshop BLT. Daar waren ook Marenthe de Bruijne en Rineke Rust aanwezig. Tijdens de workshop vertelden ze over hun werk. Ze geven trainingen, workshops en creatieve sessies en hebben het bedrijf CreaSense opgericht. Aan de hand van nieuwe denktechnieken laten ze mensen in/en bedrijven de kracht van creatief denken ontdekken. Ze helpen problemen op een creatieve manier op te lossen. Het plezier spatte van de dames af. Dus ik werd steeds nieuwsgieriger hun methodes en technieken. En wat bleek? Rineke Rust en Marenthe de Bruijne hebben samen met Sigrid van Iersel een boek geschreven. Waarin het allemaal te lezen valt.

Het boek straalt één en al beweging en creativiteit uit. De hoofdstukken hebben namen als ‘Warming up’, ‘Radslag’, ‘Pirouette’ en ‘Losgaan’. De teksten zijn rijkelijk voorzien van grappige illustraties en zijn gedrukt op verschillende kleuren papier. Theorie wordt afgewisseld met voorbeelden, maar vooral met veel oefeningen en opdrachten. Je kunt meteen in hoofdstuk 1 – wat zeg ik?! Op pagina 16 (na inleiding en voorwoord) – aan de slag! Hoewel je behoorlijk aan het werk wordt gezet, staan er tussendoor relativerende en geruststellende opmerkingen als ‘Hou het luchtig’ en ‘Begin gewoon, wees niet bang’. En als lezer kom je gaandeweg tal van mooie quotes tegen, van de groten en groteren des aardes. Kortom: een leuk en uitnodigend boek voor een ieder die (meer) creativiteit uit zichzelf of zijn werk wil halen.

Check de website van CreaSense voor meer informatie over de trainingen en workshops.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: