Jammer. Zo zou je het nieuwe softwarepakket wel kunnen noemen. Naast mijn bestaan als coach ben ik ook ambtenaar. Ik heb twee levens, in feite. Ik vind het heerlijk om mijn eigen toko te runnen en hecht veel waarde aan mijn zzp-schap, maar ik houd er ook van om met enige regelmaat collega’s tegen te komen en bij een cluppie te horen. Daarnaast ben ik dol op kerstpakketten en bedrijfsuitjes, maar dat doet nu niet ter zake. Nog niet zo heel lang geleden moesten wij ambtenaren naar een nieuw software systeem overstappen. Het was behoorlijk wennen, die eerste dagen in het nieuwe jaar. Ik kon er helemaal niet mee overweg en raakte continu mijn kluts kwijt op de monitor. Toegegeven, ik ben niet zo goed in veranderingen. Toen de tandpastafabrikanten en masse besloten van draaidoppen over te stappen naar ‘sta-doppen’ moest ik echt wel even schakelen. Wat was er eigenlijk mis met die draaidop? Eenzelfde reactie viel dus te verwachten bij een nieuw softwarepakket. Daarom vermande ik mezelf, sprak mezelf moed in en hield mezelf voor dat ik me nu geen leven zonder sta-dop meer vóór kan stellen! Zo gaat dat nou eenmaal.
Ondertussen zijn we ruim vier maanden verder. En ik merkte opeens dat het op is. De rek is eruit. Gistermiddag om een uur of twee. Toen ik voor de zoveelste keer volledig vastliep in het systeem. En ik weer een klant moest vertellen dat we (ik?!) sorry, sorry een fout had gemaakt. Nieuw systeem mevrouw. Ik kon mezelf niet nog meer vermannen, opbeuren, en tandpastadoppen voor houden. Kan iemand mij alsjeblieft vertellen waarom deze verandering nou zo nodig was? Wat voor grote voordelen wachten mij, als ik het eindelijk onder de knie heb? En zou het ook kunnen dat het niet aan mij ligt maar aan het zachtewarenpakket? Ik heb behoefte aan een grote sappige worst. Het lukt me niet meer op eigen kracht. En het aller, allerliefste wil ik dat iemand, wie dan ook uit het hoger management, een keer – heus één keertje maar! – ’s ochtends langsloopt. En dan tegen mij en al mijn worstellende collega-ambtenaren zegt: wat super dat jullie het vandaag opnieuw proberen!! Dan kan ik er weer even tegenaan. Simpel he?

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: