Ja, ik vind het interessant! Het boeit me zelfs mateloos. Ik vind het zelf ook wel eens gek. Waarom toch die interesse, vraag ik me dan af. Ik heb het over mannen en vrouwen. Over de verschillende seksen. Over Mars en over Venus. Over de apenrots en Jane in de Jungle.
In mijn vorige baan hield ik me er ook al mee bezig, alleen toen had ‘het’ de naam gender. Dat was nou eenmaal zo. En daar werd ook altijd over gediscussieerd, want wat is dat nou voor term. Vaak stokte de discussie daar. Maar goed, het was mijn werk dus ik tilde de discussie als het even kon, over dit heikele punt heen en zette door. Gender it was! Nog weer eerder, werkte ik als beveiligingsmedewerker op Schiphol. Ik moest passagiers fouilleren voor ze het vliegtuig instapten. Daar sprak men over ‘mannetjes’ en ‘vrouwtjes’. Want een mannetje fouilleert een mannetje en een vrouwtje fouilleert een vrouwtje. Zo was dat. Door de jaren heen heb ik mezelf op dit punt geanalyseerd en ik denk dat ik een paar voorzichtige conclusies kan trekken waarom ik dit onderwerp zo leuk blijf vinden:
1. iedereen zegt er wel eens wat over
2. iedereen heeft er een mening over
3. iedereen voelt zich aangesproken, op wat voor manier dan ook
4. iedereen is erbij betrokken
En eigenlijk is het heel logisch: iedereen is óf man, óf vrouw! Kom maar eens met een ander maatschappelijk onderwerp dat werkelijk íedereen betreft.

Ik krijg er dus nooit genoeg van. Daarom ben ik heel benieuwd naar het boek Trouw nooit een vrouw met grote voeten. Wereldwijsheden over vrouwen, geschreven door Mineke Schippers, hoogleraar interculturele literatuurwetenschappen. In dit boek staan vijftienduizend spreekwoorden over (het verschil tussen) mannen en vrouwen verzameld. Net wat voor mij!

 

gezien op de Coachingskalender 2011 @ Uitgeverij Nelissen & Lingsma/ A. Boers 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: