Soms is leven met pieken en dalen en leren van de dalen zodat je kunt pieken. Succes is op je bek gaan en weer opstaan, ervan leren en doen wat je wilt doen. Iedereen heeft valpartijen en struikelmoment, maar weinigen durven ervoor uit te komen. Jammer, want het helpt als je weet dat je niet de enige bent en dat je echt wat aan kunt doen.

Deze tekst lees ik op de achterkant van het boek. Ik heb er al regelmatig over gelezen op Twitter en de woorden spreken me aan. Ik denk dat Karin gelijk heeft! Het is echt een werkboek. Je moet pen (geen potloot!), markeerstift, lijm, schaar en fototoestel (mobiel) in de aanslag hebben en gewoon aan de slag gaan! Het is een levendig boek; mooie quotes vullen de bladzijdes paginagroot.

Daar tussendoor een heleboel opdrachten die je huppekee terplekke gaat uitvoeren. Beantwoort vragen als ‘hoe omschrijf je geluk’ en ‘wat is jouw grootste strubbeling (geweest)?’. Bedenk wat jouw lijflied is of zou kunnen zijn. Ga na bij jezelf wanneer jouw valmomenten op de loer liggen. Karin heeft vijf mannen en vrouwen gevonden die meeschreven aan het boek. Je komt ze regelmatig tegen in het boek. Ze vertellen hoe zij vallen en weer opkrabbelen en illustreren daarmee dat je niet de enige bent die af en toe worstelt.
Vallen en opstaan hoort er gewoon bij. Door met dit boek aan de slag te gaan – lekker kliederen en krabbelen op de pagina’s is het advies! – krijg je meer inzicht in jouw valmomenten en vooral ook in jouw eigen veerkracht. Of, zoals Karin het noemt, KEERKRACHT!

Karin Ramaker is creatief ondernemer. Ongeveer een jaar geleden volgde ik bij haar een workshop bloggen. Voor meer informatie verwijs ik graag naar haar website

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: