Een leuke vraag was het. Aan het begin van de trainingsdag. De zogenaamde ice breaker, om de boel een beetje los te krijgen en om elkaar beter te leren kennen. “Waar ben je goed in thuis?”. We begonnen allemaal driftig te pennen. Daarna volgde het rondje. Eén voor één vertelden we elkaar de dingen die we hadden opgeschreven. Zeker vier van de tien aanwezigen gaven aan goed te zijn in de logistiek op het thuisfront; het managen van de gymtassen en broodtrommels, de sociale agenda, de sport- en muzieklessen, de cadeautjes voor jarige vriendjes, de verzorging van de huisdieren, afspraken met de tandarts, boodschappen enz. enz. Met andere woorden, het draaiend houden van de Unit gezin. Het viel me natuurlijk meteen op dat het allemaal vrouwen waren die aangaven hier goed in te zijn. Maar vooral ook dat dit even heel en passant werd genoemd. Zo van, nou ik ben goed in het bakken van een cake, in gitaar spelen en in het organiseren van mijn gezin. Het is me nogal wat!
Ik moest denken aan een vriend. Hij kreeg eens te horen op een functioneringsgesprek dat hij beter moest leren plannen. Dat overviel hem een beetje. Dus dacht hij even na. Even maar, want het kwartje viel heel snel. ‘Naast mijn fulltime baan ben ik vader van vier kleine kinderen. We hebben de taken thuis gelijk verdeeld en geloof me: nog nooit, werkelijk nóóit is er een maaltijd overgeslagen of iemand zonder schone onderbroek, gymtas of broodtrommel de deur uitgegaan, dus ga mij niet vertellen dat ik niet kan plannen!” En daarin had hij natuurlijk helemaal gelijk. Het kunnen organiseren van een gezin is een kwaliteit die je niet moet onderschatten. Zeker in combinatie met een baan! Lijkt me een zeer waardevolle eigenschap voor werkgevers om op te selecteren. Dus komt dit je bekend voor? Zet dan bij deze ‘plannen en managen’ op je lijst met kwaliteiten. Check!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: