Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden. Inspirerende, bevlogen, echte vrouwen. Wijs, enthousiast en kundig. En allemaal – zo mooi vind ik dat – vol toewijding en heel authentiek bezig zichzelf in/en hun product neer te zetten. Wat een aanbod!  Daar moet ik wat mee dacht ik bij mezelf. Daarom stel ik af & toe iemand aan je voor in mijn blog. Vandaag is dat Floor, uit het hofje bij mij in de straat!

Foto Floor zwart wit

Wie ben je en wat is jouw ‘zaak’?
Mijn naam is Floor van Loon, ik ben 26 jaar en woonachtig in een heerlijk hofhuisje in Leiden.
Ik ben kunstzinnig therapeut en heb een eigen praktijk voor kunstzinnige therapie en begeleiding.

Wanneer besloot je voor jezelf te gaan beginnen?
In de beginperiode van mijn studie werd het duidelijk dat er weinig banen beschikbaar zijn voor kunstzinnig therapeuten. Onder anderen omdat kunstzinnige therapie nog niet heel bekend in is Nederland! Ik wilde mij daar niet door laten leiden, dus maakte vol vertrouwen de studie af.
Tijdens het afstuderen werd het mij duidelijk dat, wanneer ik dit prachtige vak wilde uitoefenen, ik het beste voor mijzelf kon beginnen. Twee maanden na mijn afstuderen heb ik Praktijk FLOOR gelanceerd.

Hoe bevalt dat tot nog toe?
Dit bevalt uitstekend! Het is fantastisch om kinderen, jongeren en volwassenen vanuit de kunst te begeleiden in hun zoektocht naar ontwikkeling. Ik mag aanwezig zijn bij iedere stap die wordt gezet dat vind ik bijzonder.
Laatst zei iemand: ‘ik was eigenlijk gewoon maar wat aan het kliederen, ineens zag ik het antwoordt op mijn vraag!’
Of: ‘Ik snapte niet goed wat je bedoelde, tot we aan het werk gingen, toen was het zo helder dat ik er niet omheen kon’. Dat zijn de pareltjes van mijn werk.

Wat motiveert je in jouw werk/wie inspireert jou?
Wanneer ik een kind zie stralen omdat het zo trots is op zijn of haar gemaakte werk, als ik een puber in lachen uit zie barsten omdat het beseft dat hij of zij zelf zo goed weet wat juist is en wat niet. Of als ik een volwassenen emotioneel zie reageren omdat het iets moois heeft ontdekt. Dan is mijn motivatie groot!
Mijn inspiratie haal ik uit alle dingen die om mij heen gebeuren. Van kleine irritaties in de trein tot het kiemen van mijn courgetteplant. Alles om mij heen leeft, beweegt en is in proces, dat inspireert enorm wanneer je daar bij stilstaat.

Werk je samen met andere ZZP-ers?
Om als therapeut geregistreerd te zijn kun je je aansluiten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige therapie. Deze registratie zorgt ervoor dat de kwaliteit van de therapie gewaarborgd blijft. En dat je cliënten de sessies vergoed kunnen krijgen door hun zorgverzekering!
Je dient als therapeut bijscholing te volgen en intervisie momenten te plannen. Voor de intervisiemomenten kom ik samen met 2 collega’s, allebei zijn ze kunstzinnig therapeut met een eigen praktijk. Ook zij zijn aangesloten bij de NVKT. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholing om zelf geïnspireerd te blijven.

Moet je concessies doen om trouw te blijven aan je eigen bedrijf/jezelf
Dit vind ik een leuke vraag omdat ´trouw blijven aan mijzelf´ een duidelijk thema is in mijn leven. Niet altijd bleek het pad van anderen ook mijn pad. Het onderzoek naar mijn pad vraagt van mij om keuzes te maken waarvan ik vooraf niet weet wat de uitkomst is. Dat is een spannende uitdaging die vraagt om vertrouwen.
Nu ik praktijk FLOOR heb opgezet kan ik volledig trouw blijven aan wie ik ben en waar mijn praktijk voor staat. Dat geeft veel vrijheid en energie!

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt?
Van cliënten krijg ik terug dat ze tijdens de sessies erg op hun gemak zijn. Ze ervaren steun en betrokkenheid en krijgen het vertrouwen om zelf stappen te zetten. Ik beweeg mee, reik aan, stel vragen maar ben vooral aanwezig. De rest gebeurt als vanzelf en de cliënt gaat aan de slag. Iemand hoeft totaal geen ervaring te hebben met het werken met kunstzinnige materialen. Het gaat echt om de beleving, niet om het resultaat. We creëren als het ware samen een sessie.
Ik denk dat dit kenmerkend is voor de manier waarop ik werk.

Waar kunnen we je vinden? 
Mijn website is te vinden op: www.praktijkfloor.nl
Je kunt voor iedere vraag mailen naar: info@praktijkfloor.nl
Bellen mag ook op: 06-22321112 het is fijn als je daar via de e-mail een afspraak voor maakt.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: