Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden en omstreken. Vrouwen die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Vrouwen met een drive. Vrouwen die hun hart volgen en zich vol enthousiasme storten op hun eigen bedrijf. Ontzettend leuk en inspirerend. Daarom stel ik graag Leuke Leidse vrouwen aan je voor op mijn blog. Vandaag is het de beurt aan mijn stoere buurvrouw Jessica de Lannoy, die sinds juni dit jaar haar eigen kinderkookstudio in het centrum van Leiden heeft!

 

DSC_0059 (280x187)

“Ik ben een vrouw met een enorme drive om iets dat ik oppak te laten slagen; mijn motto is “een droom is een doel met een deadline”. Daaruit spreekt passie maar geen vrijblijvende passie. Ik heb voor mijzelf een doel gesteld dat ik binnen een bepaalde periode gerealiseerd wil zien.
Mijn grote droom was het opzetten van een kinderkookstudio waar ik kookles geef aan kinderen in de leeftijd van 5- 12 jaar. Op 1 juni van dit jaar is mijn droom in vervulling gegaan en heb ik de deuren van mijn kookstudio officieel geopend!
Koken –en dan vooral met kinderen- doet een groot beroep op je vermogen flexibel in te spelen op situaties, je moet creatief zijn en aansluiten bij de belevingswereld van kinderen maar ook wil ik ze iets bijbrengen over (gezonde) voeding. Wat zit er in ons eten, weten we wat we eten? Vragen die steeds minder makkelijk te beantwoorden zijn maar enorm belangrijk want je bent tenslotte wat je eet!
Kinderen probeer ik spelenderwijs te laten zien wat eerlijk eten is: de puurheid van eten bijbrengen op een gezellige manier zonder met het vingertje te wijzen.
Elke kooksessie tot nu toe inspireert mij – en hopelijk ook- de deelnemende kinderen om kennis te maken met nieuwe en andere smaakcombinaties. We gaan via pure ingredienten die ik uit mijn eigen volkstuin haal op kookontdekkingstocht. Zo hoop dat ik mijn passie voor koken op anderen over te brengen!
Naast mijn eigen bedrijf, werk ik als beleidsadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (ben van oorsprong jurist) en ben ik moeder van een dochter. Dat betekent schipperen met tijd maar juist iets doen dat je passie aanspreek genereert veel energie waardoor het misschien zelfs wel makkelijker is om meer dingen tegelijk te doen. Met wat ik doe, wil ik ook mijn dochter laten zien dat je veel kunt als je er maar voor gaat, er in gelooft en doorzet. Natuurlijk is de steun van je partner (en gelukkig is die steun er) onontbeerlijk en bijna randvoorwaardelijk. Je stapt tenslotte in een avontuur waar je de afloop niet van weet terwijl het een investering vraagt van alle gezinsleden. Man en dochter houden je bij de les, zorgen dat je scherp blijft op wat op dat moment belangrijk is, niet alleen in zakelijk opzicht!
Via mijn website: http://pannenendeksels.nl/kan men informatie krijgen over de kookstudio die gevestigd is in Leiden, Jan van Houtkade 1/Hoefstraat 1. Telefonische informatie opvragen kan via 06-29969931″

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: