running mom

Vanochtend tijdens het hardlopen kwam ik maar liefst 2 x een hardloper achter een kinderwagen tegen. De eerste was een moeder die haar baby (ik schat van een maand of 6) in de Bugaboo voor zich uit rolde terwijl ze over de stoepen holde. Twee kilometer verder kruiste ik een vader die al rennend zijn peuterdochter voor zich uit duwde.

Handig hoor, sport en oudertaken combineren. Als dat geen multitasken is! Alleen het viel me wel op dat moeder er ogenschijnlijk weinig plezier aan beleefde (ze liep met strakke blik gehaast voorbij zonder iets of iemand op te merken) terwijl vader juist ontspannen van zijn loopje en het mooie weer leek te genieten.

Het is natuurlijk veel te kort door de bocht, om op grond van deze waarneming te zeggen dat dit exemplarisch is voor zowel mannen als vrouwen. Daarmee doe ik beiden vreselijk te kort en het had zomaar precies andersom kunnen uitpakken. Maar ik denk wel dat het soms wijzer is te kiezen voor één ding en daar enorm van te genieten in plaats van alles onder hoge druk tegelijktijd willen doen en er geen enkele vreugde aan te beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: