140529-De-gouden-regel[1]

Ik gebruik de uitdrukking vaak in mijn werk, ‘samenvallen met jezelf’. Ik hoop dat iedereen dat gevoel (her)kent en in ieder geval een aantal keren in zijn of haar leven mag ervaren. Het gevoel dat alles goed is en klopt, dat je precies datgene aan het doen bent wat je graag wilt, en waar je zo goed in bent. Zonder dat het je moeite kost.

Pas gaf ik de workshop ‘Vitaliteit op de werkvloer – doorbreek vastgeroeste patronen’. In de aanloop ernaar toe heb ik me beziggehouden met de term vitaliteit. Wat is dat eigenlijk? Waar staat dat voor? Het woordenboek (of course!) gaf de mooiste omschrijving: Krachtig en energiek.

Die ochtend fietste ik met mijn laptop naar de workshoplocatie. Het regende heel licht, een kleine sprüdel noemen wij dat thuis. Alles zag er sappig en vers uit. Het was mei, de wereld vol van lentegroen. En ik? Ik voelde me krachtig en energiek en had het gevoel samen te vallen, met mezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: