Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden en omstreken. Vrouwen die hun hart volgen en vol toewijding van een talent hun vak weten te maken. Vrouwen bij wie de ogen gaan twinkelen als ze over hun werk praten, omdat ze precies datgene doen waar ze ontzettend goed in zijn. Heel knap en inspirerend. Daarom stel ik graag Leuke Leidse vrouwen voor op mijn blog. Deze keer Ade Noviany, die in haar atelier aan de Langebrug in het centrum van Leiden tassen ontwerpt en maakt. 

 

Ade Noviany Siregar

 

Mensen inspireren mij heel erg

Wie ben je? Ik ben Ade Noviany, ik kom uit Indonesië. 22 jaar geleden kwam ik in Nederland wonen als 22 jarige.

Wat is jouw zaak? Ik ontwerp en maak handtassen

Sinds wanneer heb je deze zaak? Sinds 2005

Wat was het moment dat je dacht: ik ga voor mezelf beginnen? Toen ik m’n tweede kind had gekregen, dacht ik het is nu of nooit. Ik had ruimte genoeg voor een atelier en werkte in het begin vanuit huis.

Wat vind je het allerleukste aan je werk? Dat ik iets doe wat ik echt het leuk vind. De combinatie van het bedenken, het spelen met kleuren, en het gebruik van verschillende soorten leer en stof. Een tas bedenken die je bijna altijd kunnen dragen en die ook mee gaat met de nieuwste trend. Of als het op bestelling voor een klant is (dus dat ik de tas in opdracht maak); dat ik moet bedenken wat bij de klant past, bij het werk wat ze doen en bij hun karakter en stijl.

Hoe vind je een balans tussen je werk & je privéleven? Erg moeilijk want ik loop constant aan m’n werk te denken! Wat ik de volgende dag zal gaan maken en doen. Wat mooi is voor nu, wat de nieuwste trends zijn (niet dat ik die klakkeloos volg) maar ook nog mooi is over een aantal jaar. En daarbij werk ik heel graag. Zaterdagen werk ik veel en dat vind ik helemaal niet erg. Voor m’n kinderen moet ik soms wel echt stoppen met werken en naar huis, dat is ook goed voor mij. Dat zorgt ervoor dat ik even afstand neem van m’n werk.

Wat heb je geleerd & wat zijn je valkuilen? Ik heb zelf Grafisch Vormgeving gedaan aan de Kunstacademie in Den Haag. Maar ik heb ontdekt dat het met m’n handen werken en dingen zelf bedenken en maken toch het beste bij mij past. Ik heb mezelf dit vak geleerd. In het begin werkte ik alleen maar met stoffen en pas later ben ik ook met leer gaan werken. M’n valkuil is dat ik begin te denken en maken wat ik denk wat mensen  mooi zou vinden. En dat ik teveel in tijdschriften blader!

Hoe raak je geïnspireerd? Literatuur, film, reizen, mooie muziek, mooie foto’s/ beelden. Mensen inspireren mij heel erg.

Wat is jouw handelsmerk? Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt? Ik denk toch de details, ik hou heel erg van details. Van buiten zijn mijn tassen vaak eenvoudig, maar van binnen zijn ze tot in detail bewerkt en afgewerkt met mooie stoffen.

Waar kunnen we jou bereiken? Op mijn website via Facebook of live in mijn winkel en atelier op Langebrug 41, Leiden.

1 reactie

  1. Leuke interview met Adé ❤
    Ook verslaafd aan haar tassen. Heb de mijne, van haar eerste collectie, bijna tot aan de draad versleten gedragen. Nu alleen voor speciale gelegenheden voor mezelf. Heerlijke tas, waar je veel in kunt doen en die je vrolijk maakt ❤
    groetjes Ansuya

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: