Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden. Vrouwen die vol enthousiasme en passie vorm geven aan hun bedrijf. Ik vind het super inspirerend om bij andere vrouwen te zien hoe ze dat doen en weet dat ik niet de enige ben. Daarom stel ik regelmatig een Leuke Leidse vrouw aan je voor op mijn blog. Deze keer blogger, styliste en freelance redacteur Jorian Lub!

Jorian Lub

Wie ben je? 

Hoi allemaal. Ik ben Jorian Lub, ik ben 26 jaar oud en woon in een prachtig hofje midden in het centrum van Leiden. Na mijn studie ‘kunstzinnige therapie’ ben ik blijven plakken in deze geweldige stad! Ik ben dol op interieur, styling, tijdschriften, gezellig kletsen, mijn huis veranderen, lekker eten, knutselen, cadeautjes inpakken, kaartjes schrijven, shoppen, fotograferen en leuke eettentjes bezoeken. Op dit moment ben ik werkzaam in een leuk interieurwinkeltje PLUUM in Leiden. Ook werk ik een aantal dagen als (food)stylist & redacteur bij The Green Happiness en daarnaast mijn eigen bedrijfje! Deze afwisseling van verschillende werkzaamheden vind ik heel fijn  en zorgt ervoor dat mijn leven absoluut niet saai is!

 

Wat is jouw ‘zaak’ / bedrijf? 

Op dit moment ben ik blogger, freelance redacteur & stylist. Ik houd me bezig met verschillende opdrachten voor o.a. een grote woonsite (showhome.nl), leuke freelance klussen voor tijdschriften en andere opdrachten op styling gebied. Ik werk niet alleen onder de naam ‘Joriannn’ maar ook onder de naam ‘Confetti & co.’. Een bedrijfje dat ik samen met een vriendin heb opgestart. Wij hebben elkaar leren kennen via social media en omdat we allebei dezelfde passie hebben, besloten we ook samen te werken

 

Wanneer heb je besloten voor jezelf te beginnen? 

Een jaar geleden kreeg ik de mogelijkheid om kleine opdrachten te gaan doen voor een interieursite. Ook kon ik hier en daar assisteren bij een stylist die werkzaam is bij verschillende tijdschriften. Ik besloot mij in te schrijven bij de KVK en sindsdien is ‘Joriannn’ ontstaan. De afwisseling van freelance klussen en vast werk vind ik een fijne combinatie! Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

 

Wie of wat inspireert je in je werk?
Ik haal mijn inspiratie uit verschillende bronnen. Ik ben dol op tijdschriften, Instagram, blogs  en Pinterest. Ik kan, met een lekker kop thee op de bank, uren kijken naar mooie plaatjes en teksten. Ik krijg hierdoor inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan! Ik bedenk altijd leuke hoekjes om te fotograferen voor mijn eigen Instagram. Als het resultaat goed is ontvangen door mijn volgers, word ik daar heel blij van en motiveert het mij om weer door te gaan!

 

Wat vind je het aller leukste aan je werk?

Het leukst aan mijn werk vind ik de diversiteit van al mij werkzaamheden. Iedere dag is anders. De ene dag ben ik bezig met een leuke foto klus of stylingklus, de andere dag sta ik weer achter de toonbank cadeautjes in te pakken en klets ik met verschillende klanten! Het is ontzettend fijn om thuis te werken maar ook in een koffietentje waar meerdere zzp’ers  achter de laptop werkzaamheden verrichten. Het creatieve gedeelte van bezig zijn met interieur, mooie spullen en knutselen geeft me iedere dag weer een enorme boost.

leuke dingen Jorian Lub1

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt? Of: Waaraan ben je te herkennen?

Heel kenmerkend is dat er altijd veel kleur in mijn werk voorkomt. Ik vind het heerlijk om met vrolijke printjes bezig te zijn. Dit maakt dat andere mensen mijn werk herkennen! Mijn enthousiasme probeer ik terug te laten komen in mijn foto’s en creaties.

 

Heb je dingen moeten opgeven om jouw droom waar te maken?

Door mijn  studie “kunstzinnige therapie” heb ik een periode gewerkt in de gehandicaptenzorg. Dit heb ik met veel plezier gedaan.  Een combinatie met mijn huidige werkzaamheden was qua tijd niet meer haalbaar. Ik heb er dus voor gekozen deze baan op te zeggen en mij volledig te richten op al mijn creatieve ideeën. Bij vele opdrachten schieten feestjes of andere gezellige avondjes er wel eens bij in. Soms lastig maar mijn vrienden en familie begrijpen dit gelukkig goed en vinden het geen probleem als ik er een keer niet bij kan zijn.

 

Lukt het je een goede balans te vinden tussen je werk en je privéleven?

Voor mijn ‘vakgebied’ is het soms lastig om dit gescheiden te houden. Ik plaats af en toe persoonlijke dingen op sociaal media. Verder gaat mijn werk ook altijd door. Ik blog drie keer per week, dus na afloop van een avondje eten met vrienden, zit ik nog wel eens een artikel te schrijven. Omdat ik mijn werk zo leuk vind, moet ik er voor waken dat ik niet te veel opdrachten aanneem. Het kost me soms moeite om daar een juiste balans in te vinden.

 

Waar kunnen we je vinden?

Ik ben te vinden op Joriannn.nl en confetti-en-co.nl en natuurlijk via de mail Jorianlub@hotmail.com. Daarnaast blog ik drie keer per week voor showhome.nl en ben ik ook actief op instagram.nl/joriannn.

Mocht je vragen of suggesties hebben, zin om samen te werken of iets anders leuks? Voel je vrij om mij een mailtje te sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: