WAAROM NIET VANDAAG? GEWOON, MAAK EEN BEGIN!

Heb jij ook wel eens last van jezelf? Dat je jezelf in de weg zit en het je maar niet lukt om die volgende stap te zetten?

Of sluimert er al tijden een diepe wens, het kan ook een wensje zijn? Iets dat je heel graag zou willen, waar je best vaak even over nadenkt, maar het dan meestal gauw weer wegstopt.

zaadje

Vandaag is de perfecte dag om te besluiten hier aandacht aan te besteden. Echt waar. Kijk niet langer weg! Je zult merken dat het wegstoppen en wegkijken veel meer energie kost dan je doorhebt. Terwijl als je heel even gaat zitten en datgene dat je dwarszit bekijkt en erkent (het mag er zijn!), je juist energie oplevert.

Stel je voor dat je besluit, NU op dit  moment, gewoon maar eens even 15 minuten van je tijd, serieus aandacht te besteden aan  een wens en verlangen, iets dat je al heel lang koestert? Spannend he?

HOE?

Dat is heel eenvoudig:

  1. Zoek een plekje op waar je ongestoord en lekker kunt zitten
  2. Neem pen en papier mee en stel een wekker of telefoon in op 10 minuten
  3. Denk na over een droom of wens van je; wat zou je heel graag willen? Maak een beeld in je hoofd, een filmpje, hoe ziet het eruit? Sta geen beren op de weg toe, die zijn er namelijk niet tijdens dit kwartiertje, maar sta jezelf toe te dromen…… Stel je voor dat…..die wens uitkomt!
  4. Wanneer de wekker na 10 minuten gaat, sluit je de oefening af door jezelf te observeren en eventueel de dingen die je tegenkomt op te schrijven: wat neem je waar bij jezelf? Wat voor gevoel heeft deze oefening je gegeven? Weerspiegelen deze gevoelens zich ergens in je lijf? Voel je opwinding? Hoe is je ademhaling? Ontspant het je of juist niet?
  5. Bedenk je tot slot wat je binnen de komende maand zou kunnen doen om een eerste stap te zetten, zodat je vorm gaat geven aan die droom. Iedere stap telt!

Wel done! Een zaadje is geplant. Misschien moeten er nog wat blokkades uit de weg worden genomen (angst voor het onbekende?), besluit dan die als eerste te lijf te gaan. De angst hiervoor is vaak groter dan hetgeen je vreest.

Wat je aandacht geeft groeit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: