Het kan je zomaar gebeuren; je bent al een tijdje samen met je partner, jullie hebben een paar bloedjes van kinderen, een fijn huis en leuk werk. Eigenlijk loopt je gezin als een goed geoliede machine. Maar toch komen jullie er nooit meer aan toe even écht samen te zijn. Om weer eens een gesprek te hebben dat over iets anders gaat dan de logistiek rondom brengen & afhalen van de kinderen, boodschappen halen en knuffels van luizen ontdoen. Om weer eens te horen van elkaar hoe het eigenlijk gaat.  Voor dit soort ouders – en daar zijn er natuurlijk vele van! – is Het Relatiespel vast heel leuk. In feite is het eenvoudig te spelen: er zijn 42 kaarten in de categorieën als ‘huishoudelijke zaken’, ‘toekomst’, ‘smaak’, ‘intimiteit’ en ‘conflicten’. Om de beurt trek je een kaart. Sommige kaarten lees je hardop voor (‘de afgelopen week heb ik me verbaasd over’….vul aan), anderen zijn opdrachten die je voor jezelf houdt (‘schrijf de komende week iedere dag 1 ding op dat je leuk vind aan je partner. Aan het einde van de week geef je al deze dingen op een briefje aan hem/haar’). Leuk toch? Ben je meteen weer een beetje bij (elkaar)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: