Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen. Inspirerende, bevlogen, echte vrouwen. Wijs, enthousiast en kundig. En allemaal – zo mooi vind ik dat – vol toewijding en heel authentiek bezig zichzelf in/en hun product neer te zetten. Wat een aanbod!  Daar moet ik wat mee dacht ik bij mezelf. Daarom stel ik af & toe een Leuke Leidse Vrouw aan je voor in mijn blog. Een vrouw die ik bewonder om wat ze doet. Een vrouw die inspireert! Vandaag weer een Leuke Leidse vrouw!

Wie ben je?
Diane van Steekelenburg

Identiteitskenmerken
Als tekstschrijver zet ik mezelf vaak neer als iemand die bondige en goed leesbare teksten schrijft. Eigenlijk ben ik zelf ook zo: no-nonsense, een doener en prettig om in de buurt te hebben.

Wat is jouw ‘zaak’?
Ik heb een eigen tekstbureau. Dat betekent dat ik zo’n vier dagen in de week teksten schrijf voor websites, brochures, nieuwsbrieven en boeken. Dat is overigens helemaal niet saai. Elke tekst gaat weer over iets anders. Ik schrijf vooral over en voor onderwijs. Scholen, adviesorganisaties en educatieve uitgeverijen zijn mijn grootste klanten. Maar ik werk ook voor een verzekeraar, ontwerpers, en eigenlijk voor iedereen die een tekst nodig heeft.

Sinds wanneer werk je voor jezelf?
Zo rond de start van de crisis, februari 2009, ben ik voor mezelf begonnen. Niet echt een slimme tijd om in het diepe te springen, maar gelukkig heb ik nog weinig last ondervonden van ‘de magere jaren’.

Wat deed je besluiten om voor jezelf te gaan werken?
Ik werkte als communicatieadviseur bij een onderwijsadviesbureau. Schrijven was onderdeel van m’n baan, maar veel vaker was ik bezig met organiseren, adviseren en zoveel mogelijk ballen tegelijk in de lucht houden. Best vermoeiend. Een paar maanden voor mijn veertigste verjaardag was ik op vakantie in een regenachtig Denemarken. Mijn man had plannen om van baan te veranderen en was een loopbaanboek aan het lezen. ’s Avonds in de tent deed ik de oefeningen uit het boek met hem mee en ontdekte toen dat ik ook een andere baan wilde. Daarna ging het heel snel. Ik had vaker het idee gehad om iets anders te gaan doen, maar nooit de stap durven nemen. Veertig worden gaf me net dat zetje dat ik nodig had om de switch te maken.

Wat vind je de voordelen van werken als zzp-er?
Flexibiliteit en zelfstandigheid. Volgens mij maken die twee dingen dat ik mijn werk nu veel leuker vind dan vroeger.

Waar werk je?
Ik heb een kantoor in mijn eigen huis. Klinkt mooier dan het is. Eigenlijk is het een gewoon een werkkamertje in ons huis. Gelukkig heb je als tekstschrijver niet veel ruimte nodig.

Wat heeft je eigen bedrijf je gebracht / gegeven?
Rust in ons gezin. Het is fijn dat ik niet meer over de A-4 hoef te jakkeren om op tijd thuis te zijn. En ik kan gemakkelijker inspringen als een van mijn kinderen ziek is. Daarnaast heb ik meer plezier in mijn werk sinds ik voor mezelf werk.

Waar krijg je energie van? Waar gaat jouw motortje van lopen?
Ik schrijf mee aan een methode Engels voor het basisonderwijs waarbij kinderen Engels leren via popmuziek: Groove.me. Elke keer als ik een les maak, word ik helemaal blij en zit ik mee te zingen achter mijn bureau. Dat geeft energie.

Wie of wat inspireert je in je werk?
Moeilijke vraag. Ik heb geen goeroe of voorbeeld, maar leer wel door veel te lezen en te luisteren. Ik probeer elke dag de krant te lezen, luister naar interviews op de radio en praat vaak met andere schrijvers over werk.

Hoe ben je te bereiken?
Via http://www.dianevansteekelenburg.nl/. Op LinkedIn staat m’n cv.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: