Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen in Leiden en omstreken. Vrouwen die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Vrouwen met een drive. Vrouwen die hun hart volgen en zich vol enthousiasme storten op hun eigen bedrijf. Ontzettend leuk en inspirerend. Daarom stel ik graag Leuke Leidse vrouwen voor op mijn blog. Deze keer Miranda Kaltner, fotografe!

MirandagKaltnerWie ben je?
Ik ben Miranda Kaltner, Geboren in Den Haag in 1968 en getogen sinds 1970 in Leiden

Wat is jouw zaak?
Mijn zaak is een hele kleine, je kunt hem in een rugzak bij je dragen. Het is namelijk mijn spiegelreflexcamera. Je raad het al, ik ben fotograaf.

Wanneer besloot je voor jezelf te gaan beginnen?
In 2006, toen ik mijn vooropleiding afrondde aan de fotovakschool, heb ik mij ingeschreven bij de KvK. Ik vond dit ontzettend spannend, want ik kreeg ook een BTW nummer en had hierdoor privileges om bij vakorganisaties materialen aan te schaffen en om echte mooie fotoprints te laten maken bij laboratoria waar je normaal gesproken niet terecht kunt. In 2009 heb ik van de garage een mini fotostudio gemaakt, waar al mijn fotoshoots gedaan zijn die ik op mijn website staan. Klein maar fijn!

Hoe bevalt dat tot nog toe?
Het bevalt nog steeds prima. Al fotografeer ik meer buitenshuis dan in mijn studio. Ik ga graag op pad met mijn camera, ook fotografeer ik nog steeds graag voor de hobby.

Hoe blijf je betrokken en geïnspireerd?

Ik volg regelmatig nog een masterclass bij de professionele instanties als de fotobond, Calumet of foto Hafo. Zelf geef ik les als docent fotografie bij de Volksuniversiteit, hierdoor moet ik wel up to date blijven. Af en toe koop ik een fotoblad als ik iets zie wat mijn aandacht trekt op de voorpagina. Ik heb alle fotobewerkingsboeken die er maar te koop zijn en als ik een keertje “niets” te doen heb, pluis ik deze helemaal uit.

Kun je met iemand sparren als je daar behoefte aan hebt?
Mijn schoonzus is ook fotograaf, maar ze woont in Noord Holland, we zien elkaar hierdoor niet zo vaak. Wel hebben we dezelfde opleiding gevolgd, maar zaten niet bij elkaar in de klas. In die periode hadden we wel eens overleg over bepaalde opdrachten. Ik ben aangesloten bij een fotoclub, af en toe komen daar leuke inspirerende foto’s voorbij. Ik heb geprobeerd met een clubje fotografen van de fotovakschool 2x per jaar een foto-uitje te organiseren, maar uiteindelijk bleef ik als enige enthousiasteling over.

Hoe vind je een balans tussen je werk & je privéleven?
Als fotograaf kun je prima je eigen tijd bepalen, bovendien vind ik het geen probleem om op zaterdag en zondag mensen in mijn studio te ontvangen. Ik heb geen kinderen en dat geeft mij enorm veel vrijheid.

Wat is het aan fotograferen dat jou gelukkig maakt?
De grote kick van het fotograferen is toch dat je een bepaald beeld ziet buiten, door toepassing van fotografische technieken, kun je dat beeld zelf nog verfraaien, je schept als het ware een nieuw mooi beeld uit iets dat al bestaat. Wanneer je thuis achter je pc het beeld op groot formaat bekijkt, is dat dus echt een geweldige surprise. Bijvoorbeeld bij avondfotografie met lange sluitertijden, je neemt dit niet ter plekke waar, maar door camera techniek, creeer je een hele nieuwe foto.

Wat heb je geleerd van het ondernemerschap? 
Ik voel mij niet een echte ondernemer, als fotograaf heb je niet zoveel rompslomp, ik heb geen zaak, geen personeel, geen auto van de zaak. Ik krijg wel vaak telefoon of post voor goedkope telefoonabonnementen, hoe ik energie kan besparen, of ik wil adverteren e.d. Ik ontving een keer een valse factuur van de KvK, en een bedrijf heeft een keer mijn advertentie gestolen en deze gepubliceerd in een blad, waar ik geen toestemming voor had gegeven. Ze probeerden op deze manier advertentiekosten in rekening te brengen. Ik heb toen direct aangifte gedaan en de betreffende organisatie gebeld om te vertellen dat ik aangifte tegen ze had gedaan. Ze schrokken zich kapot. Ik ben dus heel alert geworden voor oplichters.

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt?
Mensen vinden mij prettig in de omgang, omdat ik heel vriendelijk en geduldig ben, vooral met kinderen en huisdieren. Ik geef mijzelf voor 200%, ik ga heel serieus met mijn werk om en zal altijd het beste resultaat proberen te halen.

Waar kunnen we je bereiken?
www.fotografiemirandakaltner.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: