Ik vind vaak vrolijke berichten in mijn mailbox op 8 maart; ‘Happy women’s day Loes!’, ‘Congratulations, it is women’s day!’. Bijvoorbeeld van Akifa uit Azerbeidzjan, met wie ik ooit samenwerkte in een project. Of van Valdete, uit Mitrovica die zich al jaren inzet voor de vrede. In de Balkan en de Zuidelijke Kaukasus is 8 maart een grote dag, een dag met betekenis. En dit wordt dus gevierd! Vergelijkbaar bijvoorbeeld met Moederdag. In Nederland weten veel mensen niet dat er zoiets is als een internationale vrouwendag bestaat. Laat staan dat 8 maart de dag is die  in het teken staat van strijdbaarheid voor gelijke rechten en het gevoel van solidariteit tussen vrouwen overal ter wereld.

Ik wil 8 maart niet ongemerkt voorbij laten gaan en plaats daarom graag deze mooie tekst van Mira Kirshenbaum die Leuke Leidse Eveline Brandt me onlangs doorstuurde.

Women are definitely susceptible to losing their emotional energy. It’s interesting though — women’s emotional energy is at risk not because we’re weak but because we’re strong. We take on so many responsibilities and we shoulder so many burdens and we care for so many people that women today are virtually emotional triathletes. The only way women can thrive is if we work as hard at giving ourselves new emotional energy as we work at spending our precious emotional energy – Mira Kirshenbaum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: