DSC_0396

Geven & nemen, een thema dat heel vaak aan bod komt tijdens een coachingsgesprek of opstelling. We geven en nemen allemaal, voortdurend, overal, de hele tijd. Het hoort bij het leven, zelfs bij de kleinste dagelijkse handelingen. Het mooiste is het natuurlijk wanneer geven & nemen evenwichtig in balans zijn met elkaar, als yin en yang. Maar meestal is dat niet helemaal het geval en vindt je het gemakkelijker om te geven of juist om te nemen. Weet jij het van jezelf? Ben jij meer een gever, of een nemer? En wat zegt dat eigenlijk over jou? Over hoe je in het leven staat? Over hoe je je werk uitvoert en contacten onderhoudt met familie en collega’s of zomaar met mensen op straat. Er bestaan eenvoudige oefeningen die je kunnen laten zien of jij meer een gever of een nemer bent.
December is de maand van de cadeautjes. Je geeft cadeautjes en je ontvangt cadeautjes. Dit is heel letterlijk geven & nemen en daarom zulk uitstekend oefenmateriaal. Probeer deze maand, wanneer je een cadeautje geeft of juist een cadeautje krijgt (je neemt het dan aan), eens bij jezelf waar te nemen hoe jij hier op reageert? Waar voel je je prettiger bij; wanneer je geeft of wanneer je ontvangt? Wat gebeurt er allemaal in je lijf en je hoofd? Leuk experimentje toch!

Ik heb al heel wat gegeven en gekregen deze maand. Wat ik gegeven heb kan ik niet laten zien, maar wat ik gekregen heb wel; een overheerlijke stapel boeken! En ja, ik vond het bij allemaal prettig ze te ontvangen (aan-te-nemen)….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: