Women only

 

Trouwe lezers van dit blog weten dat ik altijd op zoek ben naar foto’s van openbare toiletten waar het icoontje van de baby-verschoonplek, bij de mannen staat in plaats van bij de vrouwen. Zulke openbare toiletten zijn een zeldzaamheid,  zoveel is duidelijk. De teller staat na 4 jaar speuren op 3. Neemt niet weg dat ik altijd vol enthousiasme blijf rondkijken bij ieder publiek toilet. Gister bezocht ik er nog een. Langs de A6 op weg naar Friesland. En daar trof ik iets heel verrassends aan. Op de parkeerplaats, nog vóór ik zelfs een toiletgebouw gespot had, waren meteen links tegenover de invalideparkeerplaatsen drie parkeerplaatsen voor – jawel – Women Only! Daar heb ik uiteraard onmiddellijk geparkeerd. Nou kun je denken, wáár is dat voor nodig (er flitsten even horrorbeelden van een verlate parkeerplaats midden in de nacht door mijn hoofd). En je kunt ook denken; invaliden en vrouwen, één pot nat. Maar dat dacht ik toevallig allemaal niet. Ik vond het eigenlijk wel feestelijk en vreselijk sympathiek. Vrouwvriendelijk ook. Ik heb zoiets nog nooit eerder gezien! Intrigerend.

Wat ook erg vrouwvriendelijk was, en commercieel bijzonder inventief lijkt me; er zat een ongelooflijk gezellige winkel bij dit tankstation annex wegrestaurant. Ja heus, gezellig. Je zou denken dat gezellig en een tankstation moeilijk samen gaan maar gister heb ik het tegendeel aanschouwd. Ik stapte hier een waanzinnige organic-home-living-feelg00d-natuurvoeding-kaarsjes-chocolatebar-smoothy winkel in.

Ik heb daar gewoon twintig minuten rondgelopen en een paar totaal overbodige maar o-zo-leuke spulletjes ingeslagen. Zo wil ik nog wel eens tanken!

For the record: de baby-verschoonplaats werd hier aan niemand toebedeeld! Niet aan de vrouw en niet aan de man.

 

Nooit gedacht dat ik adressen van tanksstations zou uitwisselen, maar vooruit, het is de moeite waard: Total tankstation en Hajé restaurant/winkel langs de A6 richting Herenveen, iets voorbij Almere

2 reacties

  1. Hahahaha, erg leuk! En het klinkt erg goed. Grappig ook dat je er dan toch langer dan nodig blijft rondlopen en ook nog wat dingetjes koopt. Ik zeg, dat doen ze goed! En heel leuk: uitwisselen van adressen van tankstations. Deze blog bracht een glimlach op mijn gezicht:)

    Like

  2. Ja Loes, ik ben daar ook geweest, heel leuke winkel. Vooral die natuurvoeding vond ik heel bijzonder. Uiteraard ook een paar kaarsjes en een bekertje dat ik niet nodig had aangeschaft. Overigens wilden de mannen in ons gezelschap wel veel sneller weg dan de dames. Wel vraag ik me af waarom er woman only staat en niet women?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: