tashaak

Oké, ik geef het ruiterlijk toe: ik vind het ongelooflijk irritant wanneer er in openbare toiletten GEEN haak aan de deur hangt om even jas en/of tas op te hangen!

Net als mijn moeder. Zucht…

Alles is liefde. Ja, dat klopt, want daar draait het eigenlijk allemaal om: liefde voor je partner, je kinderen, je vrienden, maar vooral hoop ik ook liefde voor jezelf.

In het verlengde daarvan: alles is familie. Of je nou wil of niet, je familie is één, ik durf zelfs te beweren dé belangrijkste pijler in je leven. Natuurlijk veranderen de verhoudingen binnen families naarmate kinderen opgroeien en het ouderlijke huis verlaten. Of het gezin van herkomst, zoals dat zo mooi in het Systemisch werk heet. Dat je als kind op eigen benen leert staan en je los weekt, is een heel natuurlijk proces. Maar naarmate je ouder wordt zul je steeds vaker merken hoeveel je eigenlijk van je ouders hebt overgenomen. Van futiliteiten (belang hechten aan een haak voor je tas) tot essentiëlere zaken (je omgang met anderen, de politieke partij waar je op stemt, de manier waarop je je kinderen opvoedt). Soms is dat leuk. En soms ook helemaal niet! Maar het is zoals het is…

In Systemisch werk en (familie)opstellingen, ontrafel je bewuste en onbewuste patronen in je gedrag en bekijk je de herkomst van je overtuigingen. Dit brengt naast heel veel inzicht ook ordening en rust. Kijk hier voor meer informatie over systemisch werk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: