Ik kom zoveel leuke vrouwen tegen die mij inspireren. Daar moet ik wat mee, dacht ik. En daarom heb ik het Leuke Leidse vrouwen netwerk opgericht. Wat deze vrouwen gemeen hebben? Ze wonen allemaal in (de omgeving van) Leiden, runnen een eigen bedrijf en werken vanuit hun hart. Regelmatig stel ik op mijn blog een Leuke Leidse aan je voor. Vandaag schoonheidsspecialiste Marijke!

Marijke de Kok - van 't Hooft

Wie ben je? Wat is je ‘zaak’/bedrijf? Mijn naam is Marijke de Kok-van ’t Hooft en ik ben eigenaresse van De la Tête, Praktijk voor echte huidverbetering. Bij huidverbetering kun je onder andere denken aan acne, healty-aging en eczeem. Waarom mijn bedrijf zo heet? De la Tête is Frans voor van ’t Hooft, mijn meisjesnaam enerzijds en omdat ik me voornamelijk bezig hou met het gezicht anderzijds. Echte huidverbetering staat voor oprecht, eerlijk, zonder dubbele bodem en bovenal voor, op een natuurlijke manier. Ik ga voor resultaat op korte, middel en lange termijn. Mijn motto is dan ook: behouden wat je hebt en verbeteren daar waar het noodzakelijk is.

Wanneer ben je voor jezelf begonnen en wat deed je besluiten een eigen bedrijf te beginnen? In 2005, na de geboorte van ons 2e kind was het hoog tijd voor verandering. Ik heb gewerkt bij grote multinationals in de verkoop en marketing en het kriebelde, ik wilde ‘iets voor mezelf’ en wist ook al een richting; iets met mensen en ‘welzijn’. Ik startte met de opleiding voor schoonheidsspecialist en daarmee heb ik de basis gelegd voor De la Tête, Praktijk voor echte huidverbetering. …

Hoe bevalt het je tot nog toe? Energie! Dat krijg ik elke dag weer van mijn werk en van de mensen die mijn praktijk bezoeken.

Wat motiveert je in jouw werk/wie inspireert jou? Die puber die het onzinnig vindt en spannend bovendien en die eigenlijk helemaal niet wil komen maar die door z’n moeder is gestuurd. Als die jongen na de behandeling in de spiegel kijkt, een twinkel in de ogen krijgt en zegt ‘kijk, dat ziet er toch wel even anders uit. Dankjewel!’ Dat doet me wat! Daar doe ik het voor. Mijn vak is een enorm solitair vak maar ik krijg veel inspiratie van mijn collega’s die met hetzelfde merk werken.

Werk je samen met andere ZZP-ers? Fit van binnen is fit van buiten. Daarom is het voor mij ook heel logisch om samen te werken met
B-Fit Leiden. Hier kun je terecht voor Personal buitentrainingen en hardlooptraining op maat. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik net een samenwerking gestart met een mesoloog. Dat is iemand die vanuit de Westerse en Chinese geneeskunde, de homeopathie, het orthomoleculaire en de Ayurveda kijkt naar ziekten en aandoeningen. Een prachtige benaderingswijze van de mens als geheel. Dit sluit naadloos aan op mijn manier van werken want ik ga altijd op zoek naar het ‘waarom’ van een huidconditie of aandoening en adviseer aan de hand van mijn waarnemingen. Soms kan het beter zijn om de expertise van derden in te schakelen en dan is het mogelijk om mijn behandelingen te integreren in de bevindingen van de mesoloog.

En, omdat de huidkwaliteit vaak het resultaat is van wat je eet, geef ik een algemeen voedingsadvies. Voor voedingsadvies op maat werk ik samen met een voedingsdeskundige. Daarnaast kan ik terugvallen op een landelijk netwerk van collega aromatherapeutische schoonheidsspecialisten, natuurgeneeskundigen en orthomoleculair specialisten. Deze ‘collega’s op afstand’ kan ik vragen om mee te kijken naar bepaalde situaties. Hierdoor kan ik vanuit verschillende disciplines adviseren.

Wat is kenmerkend voor de manier waarop jij werkt? De naam van mijn vak is Schoonheidsspecialist en dat is wat ik ben. Maar nee, ik ben niet van ‘een maskertje hier en een crèmetje daar’. Ik wil weten hoe het met je huid gaat, en met jou, en hoe dat komt en wat ik voor je kan betekenen. Het is mijn doel om de huid, van jong en oud, zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te houden. Mijn behandeling op maat gaat namelijk niet alleen over je huid maar ook om waarom zie ik wat ik zie en wat het doel is dat jij met je huid voor ogen hebt. Ik ga op zoek naar de oorzaak en samen gaan we daaraan werken.

Hoe zou jij je balans werk/privé omschrijven? Het voelt als ‘in balans’. Dat is het natuurlijk niet want het werk gaat altijd door, ook ’s avonds en in het weekend. Er wordt een behoorlijk aantal uur in de week gewerkt. Of dat nu is omdat er een klant aanwezig is voor een behandeling of omdat er bestellingen en administratie worden gedaan of een nieuwsbrief wordt geschreven trainingen worden gevolgd, of vakliteratuur wordt bijgehouden of dat ik mijn leverancier assisteer op de vakbeurzen. Maar weet je wat het mooie is? Omdat ik zelf mag bepalen of en wanneer ik werk geeft dat een enorm gevoel van vrijheid en dat geeft veel energie waardoor alles toch prima in balans voelt!

Hoe kunnen we je bereiken? Wil je me persoonlijk ontmoeten dan kan dat op de Lammenschansweg 18 in Leiden. Wil je me bellen dan kies je 071-5156963 of 06-47779997.

Meer informatie vind je op www.schoonheidssalon-delatete.nl

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: